manga-life

Senaste inläggen

Av manga-life - 3 september 2013 19:47

♥ GD, har släpps sin nya efterlängtade musikvideo!! ♥

 

 

jeeeey!!! >.<

 //Asuka  

ANNONS
Av manga-life - 1 september 2013 19:42

Uppe på valmokullen

kokuriko-zaka kara

 


Filmen "uppe på valmokullen" är den nyaste av ghibi studios filmer, en film du bara måste se om du tycker om Hajao Mijazakis fantastiska verk.

 

Den handlar om en flicka som när hon var liten började signalera med flaggor till sin pappa som var sjöman i flottan, varje dag hissade hon sina flaggor i väntan på att han skulle återvända, även efter att hon viste om hans död fortsatte hon hissa flaggorna varje morgon. I skolan är det en pojke i tidnings klubben som skrivit ett medelande till henne hon träffar honom och de visar sig att de kanske var ämnade att träffas, tillsammans med resten av skolans elever kämpar de för att deras klubbhus inte ska rivas ner.

 

 

 

En jätteunderbar film, med bra handling vackert animerad, och såklart som i alla ghibi studios filmer väldgit fin musik! ♥

 

Jag ger "Uppe på valmokullen":  av 5

 

//Asuka  

ANNONS
Av manga-life - 1 september 2013 19:18

Lyckades göra klart min teckning som jag höll på med i förrgår, sparade skissen också om ni skulle vara sugna att de hur mina skisser ser ut.

 

 

 

 

  

Av manga-life - 1 september 2013 11:22

Ska börja tipsa om lite one-shot's mest shoujo men det kanske blir några shojonen också vi får se ;P För er som inte vet vad one-shot's är så ska jag förklara; En "one-shot" är en kort manga på bara en volym, det kan vara en extra bok, en litet mini story till en lång serie som t.e.x Naruto, eller så kan det vara en fristående kort story om en flicka som blir kär i en lärare, som ett annat udda exempel, men ungefär så.

 

 

Om du inte testat läsa manga förut kan en one-shot vara bra att börja med om du bara vill testa. Men det är såklart roligare att följa en lång serie och lära känna alla karaktärer, följa utvecklingen av relationer och se motgångar och framgångar.

 

 

Så här kommer en shoujo one-shot:

 

Gyu..tte shite li?

"Become my pillow"

 

 

 

Länk

 

//Asuka  

 

 

 

 

Av manga-life - 30 augusti 2013 21:35

Sitter och försöker skugga min teckning på datorn, går lite sådär men det börjar bli klart nu, det är jobbigast med kläderna de tar längs tid. Ska fortsätta med de sista detaljerna innan jag går och lägger mig.

 

 

Börjar bli ganska trött men ska försöka bli klar ikväll..

 

 

 

//Asuka  

Av manga-life - 25 augusti 2013 11:11

Moshi moshi!

Igårkväll satt jag och såg en ghibli studio film, som heter Only yesterday, handlar om en 27 årig

tjej som tänker tillbaka på sitt liv när hon var 10 år, och hur hennes liv var då och hur hon har det nu, en riktigt fin film tycker jag, inte speciellt spännande hanling men ändå roande.

 

 

Otroligt vacker theme song

 

 

//Asuka  

 

 

Av manga-life - 22 augusti 2013 14:48

Ritplatta och ritprogram

 

För att du ska lyckas med att rita fina bilder på datorn finns det två saker du behöver; det första en ritplatta eftersom det är väldigt svåt att rita med musen och det andra är ett bra ritprogram. Till windows datorer som jag har följer det med ett program som heter Paint, det är ett väldigt simpelt program med bara det absolut enklaste, det finns inte ens möjligheter att själv anpassa färger till exakta mått eller välja på fler färger än de som redan finns i palletten.

 

Bilder från paint:

 

Börja med att rita lätta saker för att vänja dig med din ritplatta.

 

 

 

Det går såklart utan problem att arbeta i Paint, men om du vill ta din ritning till en annan nivå skulle jag välja något annat ritprogram med bättre upplösning, fler funktioner och bättre inställnings möjligheter.

 

Själv använder jag mig av Photoshop elements 10, men det programet kostar pengar. För mig följde det med min ritplatta, det finns 30 dagars testers att ladda ner om du ändå skulle vara sugen att testa.

 

Men det finns ett annat gratis program som går att använda online som heter Pixlr, det är ungefär som en light verson av photoshop.

 

Bilder från pixlr:  

 

Välj färger genom att trycka där jag visar med min pil.

 

Välj bland olika penslar 

 

Använd trollstaven för att markera saker, som t.e.x min blomma.

 

 

Det finns många olika funktioner för fotoredigering och för att rita. Du kan skriva text, retusera, göra kalas inbjudnignar eller födelsedags kort. Du hittar massor av olika verktyg i verktygslådan.

 

Träna på att rita med din ritplatta och bli vän med den så ska du se att du kan få till riktigt fina bilder. Träning ger färdighet!

 

//Asuka  

 

 

 

 

 

 

 

Presentation

konichiwa~! ^.^

Jag är en mangagalen tjej på 14 år som gillar anime, K-pop och shojo-manga. Jag ritar väldigt mycket också. >-<

                    

 

16 besvarade frågor

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ manga-life med Blogkeen
Följ manga-life med Bloglovin'

                              

 

Kategorier

Vad ska jag rita?

Vill du önska vad jag ska rita?

tryck här och skriv en kommentar

                    

Vad vill du se mer av?

Vad vill du se mer av?
 Vanliga blogginlägg (vardag)
 Manga rekomendationer
 Anime rekomendationer
 film tips (asiatiska filmer)
 Mina teckningar
 Guider
 "Kul att veta"
 Musikvideor
 kpop

Musik: K-pop

favobloggar! ♥

 

Bra ställe att läsa manga:

     
  

 

 

Arkiv

               

                        

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se